Αγγέλικα Κοροβέση

Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Αθηνών το 1975 και μετά από δέκα έτη, ασχολήθηκε με την ηχητική ανάλυση των λέξεων.

Το 1993 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση. Αντιπροσώπευσε επίσημα την Ελλάδα ανά τον κόσμο με ατομικές εκθέσεις σε Κρήτη, Αθήνα, Κολωνία, Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες, Χάγη, Βρυξέλλες και Λονδίνο, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». Λίγα χρόνια αργότερα, στο διεθνή διαγωνισμό γλυπτικής «Ολυμπιακό Πνεύμα στο Πεκίνο 2008» κέρδισε το ασημένιο Ολυμπιακό Μετάλλιο. Το έργο «Ειρήνη» που της χάρισε τη διάκριση επιλέχτηκε και τοποθετήθηκε και στην Chengdu της Κίνας το 2019 το οποίο ήταν και η συνέχεια της σειράς των ηχογλυπτών. Το 2013 και το 2017, δύο μεγάλων διαστάσεων έργα της τοποθετούνται στο Παρίσι.

Πλέον των ατομικών εκθέσεων, εκθέτει σε πανελλαδικές συναντήσεις Τέχνης, ενώ έχει αναλάβει έργα τόσο για δημόσιους φορείς όσο και για ιδιώτες. Σήμερα εργάζεται σε έργα μεγάλης κλίμακας εξερευνώντας τη χρήση ήχου - εικόνας - γλώσσας και ισορροπίας.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σε τριαντα-δύο (32) χώρες. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε σημαντικές διεθνείς συναντήσεις Τέχνης όπως, 4η Τριενάλε Γλυπτικής στη Γαλλία (1994), Έκθεση Γλυπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον, Φρανκφούρτη (2001). Έχει βραβευτεί από δημόσιους φορείς σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Λος Άντζελες, Πεκίνο, Παρίσι, Σενγκτού.

Έργα της κοσμούν μουσεία, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Χιλή, Στοκχόλμη, Κίνα.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα