Αθηνά Λατινοπούλου Vanboekel

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε αρχικά ζωγραφική στη σχολή Δημητρέλη με δάσκαλο τον ζωγράφο Κώστα Λούστα και στη συνέχεια κεραμική και γλυπτική στην Χ.Ε.Ν. Αθηνών.

Έχει παντρευτεί τον Ολλανδό γλύπτη, ζωγράφο, και σχεδιαστή μόδας Henk vanBoekel.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος ΕΕΤΕ και μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος ΣΚΕΤΒΕ.

Έχει πραγματοποιήσει 21 ατομικές εκθέσεις, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 170 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος στις Διεθνείς Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης Art Athina και Art Thessaloniki, επτά (7) και δύο (2) φορές αντίστοιχα.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία όπως ενδεικτικά αναφέρονται, Μουσείο Φρυσίρα στην Πλάκα, Μουσείο Βορρέ στην Παιανία, Μουσείο Γ. Γουναροπούλου στου Ζωγράφου, Αμερικάνικο κολέγιο στην Αγ. Παρασκευή, Μουσείο οικογένειας Κοπελούζου στην Κηφισιά, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης, Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου στην Νέα Ιωνία, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη, Πινακοθήκη Χ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι, Πινακοθήκη «Τέχνη» Κιλκίς, Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» στην Άρτα κ.α.

Το 2010 εκδόθηκε το αυτοβιογραφικό βιβλίο της με τίτλο «Οι κορδέλες της δικής μου πραγματικότητας» και το 2019 το μυθιστόρημά της με τίτλο «Να γίνεις εσύ Θεός».